Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar mediteren is niet helemaal mijn ding. Zodra ik zit dan krijg ik al jeuk of pijn, moet ik verzitten en kan ik nog geen seconde bij mijn ademhaling blijven zo lijkt het.
In mijn 2e boek Gelukzoeker beschrijf ik hoe ik tijdens mijn Mindfulness cursus gek werd van alle gedachten die ik langs moest zien drijven in een rivier. Deze was zo vol dat ik er niks meer bij in kon doen en niks leek weg te drijven.
Maar ik ben een ster in fantaseren en visualiseren (what is the difference eigenlijk?)

En omdat ik zeker overtuigt ben van de voordelen van mediteren (er is zoveel onderzoek gedaan hierna) wilde ik toch ook mijn hoofd stil zetten. Iets wat ik heel gemakkelijk in de natuur kan, zo blijkt als ik wandel.
En dus combineer ik deze zaken in mijn geleide meditaties of geleide visualisaties zo je wilt.

En ik heb gekozen om het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken en die tips deel ik dus ook graag met jullie:

  1. Ga niet in lotus houding zitten als dat voor jou niet lekker zit. Het is geen must om goed te mediteren, het is slechts een houding die door echt Yogi’s beoefend wordt. Maar jij mag gerust op een fijne stoel gaan zitten met een kussen in de rug. Liggen is vaak niet aan te raden omdat we dan gemakkelijk in slaap vallen. Ook heerlijk, maar niet precies het doel van mediteren.
  2. Verwacht niet gelijk dat je het lang kunt vol houden, dat je gelijk helemaal rustig bent of dat je geen stress meer ervaart. Verwacht ook niet dat je gelijk ‘overnight’ verlicht bent of dat je helemaal zen bent naar afloop. Heb gewoon geen verwachtingen maar geniet van het moment. In het NU zijn is vaak alles wat we beogen, dat geeft namelijk al rust.
  3. Maak er wel een gewoonte van en doe dit het liefst op een vast tijdstip waarvan je weet dat het haalbaar is. Als ik ’s avonds voor het naar bed gaan nog even wil mediteren, val ik altijd in slaap. Dus doe het liever in de ochtend of in jouw pauze. De geleide visualisaties die je of al van mij hebt gekregen of als je wilt hier kunt krijgen, duren zo’n 6 tot max 10 minuten. Dus ze kunnen heel prima tussendoor. Dat maakt ze ook zo prettig!
  4. Als je de geleide meditaties iedere dag doet zal je zonder enige twijfel verlangen naar het moment dat je even tijd neemt voor jezelf. Het is dus wel van belang dat je ze vaker dan 1 x per week doet, om echt resultaat te bemerken. Stress is ontstaan na lange tijd, ontspannen neemt ook even wat tijd in beslag.Geniet heerlijk van de geleide visualisaties
    Klik hier als je ze nog niet hebt gekregen!