Als wij ‘niet-moslims’ elkaar al aanvallen met woorden, al geïrriteerd of zelfs boos worden als iemand ‘anders’ denkt. Als wij dan iemand proberen (mond-) dood te maken met scherpe harde woorden, hoe denk je dan dat iemand zich voelt als zijn gezin dood gemaakt wordt…met bommen?

Wat verwacht je dat hun reactie is? ‘ Oh dankjewel, je hebt gelijk, ik zat fout?’ Of ‘ die ellendige westerlingen, ik haat ze en zal wraak vinden door hen allemaal te doden?’
En waar zal dat toe leiden. Het is de kleuterschoolmethodiek: jij schopt mij dus ik schop jou…
Iemand zal de volwassene moeten zijn en stoppen. We moeten een nieuw pad op, voor andere methodieken kiezen. En dat betekent niet dat we een terrorist met open armen ontvangen…ben je gek.. je mag m.i. ook doden als jouw leven ervan afhangt. Maar dood degene die jouw leven bedreigt, niet de mensen daarom heen die er niets mee te maken hebben of zelfs onderdrukt worden door diezelfde terrorist ?

Scheer niet iedereen over een kam en maak de tegenstand/vijand daardoor groter. Dat is de hele opzet hiervan!
Als wij verdeeld raken in moslims -nietmoslims ….dan is het leger van de IS ineens heel groot!

Drones, infiltraties, geheime diensten, cyberaanvallen…we hebben zoveel subtielere methodes! Laten we die methodes kiezen en al die domme, domme mannen het hun grote Ego en geschreeuw (Trump/Wilders/Cameron ea) toch zien voor wie ze zijn: mannen die over de hoofden van angstige mensen hun macht willen vergroten en slechts roepen wat ‘het volk wil horen’ !

Ik stem dus nog steeds tegen bombarderen en voor verbondenheid…