Positief denken maakt depressief…

We leven in een maatschappij waarin velen van ons in meer of mindere mate stress ervaren. En overal lezen en leren we dat de oplossing ‘positief denken’ is.
Dus gaan we aan de slag met het opzeggen van positieve overtuigingen, affirmaties genoemd.
Trouw zeggen we zo’n 5  x per dag tegen onszelf: “ik ben goed genoeg, ik kan het, ik durf het wel”.
En ondanks dat het moeilijk is om vol te houden (omdat je negatieve gevoelens ervaart) zeg je het trouw iedere dag op. Er wordt immers overal gezegd dat dit de oplossing is en je wil zó graag van dat gejaagde, onzekere gevoel af.
Maar je merkt op dat het niet werkt. Integendeel, doordat het niet werkt ervaar je nog meer stress en ervaar je een gevoel van falen omdat dit ook al niet lukt!Waarom lukt het niet? Waarom verandert er niets? Wat doe ik verkeerd?

Om je gelijk uit dat faalgevoel te halen:
HET IS NIET JOUW SCHULD EN JE KUNT ER NIETS AAN DOEN!
Het werkt niet omdat de invloed van jouw bewuste geest op alles wat jij gelooft, kiest en doet… maar 5% is!
Terwijl 95% (!) van wat alles wat jij gelooft, kiest en doet wordt bepaald door ons onderbewustzijn.
Ons onderbewustzijn dat 24/7 zijn programma op de achtergrond afdraait!

95%!

Begrijp je dat jouw 5 affirmaties op een dag een soort strijd zijn van een mier tegen Goliath?
24/7 denk jij (onbewust) ‘ik ben dom, ik kan het niet, ik ben een loser en voel je dat gevoel ook voortdurend en 5 keer per dag roep jij in de spiegel ‘ik kan het, ik durf het en ik ben goed genoeg’ zonder werkelijk vertrouwen.
Natuurlijk haalt dat niks uit.

Je moet transformaties maken waar het werkt. In dat grote onderbewustzijn! Dat is de simpele reden dat de mensen in mijn praktijk zo snel resultaat bemerken, omdat we samen werken in het deel waar de blokkerende onbewuste gedachten zitten en die daar doorbreken en omzetten. Waardoor je ineens 24/7 denkt ‘ik kan het, ik durf het, ik doe het’!

Wat jij nu al wél kan doen is het volgende:
Verleg jouw focus!
Focus op alles wat goed gaat in jouw leven. Dwing jezelf iedere dag heel bewust om de focus verleggen van de negatieve zaken in jouw leven naar de positieve zaken. En spreek met jezelf af om iedere dag minimaal 5 mooie positieve zaken in je leven te zien die je ook werkelijk positief vindt. En schrijf deze ‘s avonds op voor je gaat slapen.

Die focus verandering zal niet de oorzaak van je stress veranderen maar wel jouw gevoel helpen veranderen. En als jij je al beter voelt kun je alles beter aan!

Liefs
Yvette