Positief denken is overrated…
Jazeker dat zeg ik, mevrouwtje positivo herself.
 
Doordat er zoveel coaches en schrijvers zeggen dat je positief moet denken omdat je je dan gelukkig zult voelen, zijn er hele grote groepen mensen ontstaan die zich nu helemaal super inadequaat voelen.
 
Omdat ze 9 van de 10 keer negatief denken en hun somberheid of zorgelijkheid dus ook nog eens aan zichzelf danken, komt er nu ook nog een gevoel van falen en schuld bij op.
Nou lekker dan…
Dat wordt er niet beter op toch?
 
Veel mensen beseffen niet dat zij bewust een positieve gedachte denken zoals : “ik kan dit of dat” terwijl er ondertussen, onbewust binnen in hen, een klein bang of getraumatiseerd kind heel hard “neeeee, dat kunnen we niet want….” zit te gillen.
 
En die onbewuste overtuiging zorgt ervoor dat jij steeds die stappen niet zet en heeft véél meer invloed dan die ene positieve gedachte.
 
Voor de goede orde, het is natuurlijk echt wel geweldig om positieve gedachten te denken, maar je zult je echt eerst van die onbewuste overtuigingen bewust moeten worden, zodat je deze kunt omdraaien of loslaten en er ruimte is voor die positieve nieuwe gedachte.
 
Daarnaast gaat iedere overtuiging gepaard met een emotie die zich lekker vast heeft gezet in jouw lichaam. Heel vaak komen lichamelijke klachten van mensen doordat zij onopgeloste emoties vast hebben zitten in hun lijf.
 
Emoties zijn energie en energie moet stromen. Dus die (onbewust) vastgezette emoties mogen uit jouw lichaam stromen, maar jij moet daarvoor wel werk verzetten.
 
Dus je kunt op zoek naar de overtuiging en deze middels allerlei technieken omdraaien of loslaten of je kunt de emotie gaan voelen en deze dan via allerlei technieken omdraaien of loslaten.
 
Voor alle manifestatie-junkies onder ons, dit is vaak de reden dat jouw manifestaties niet lukken. Want pas als je die oude emoties of overtuigingen hebt opgeruime zal die positieve gedachte (of nieuwe overtuiging feitelijk) als een zaadje in gezonde grond wortelen en als een prachtige manifestatie omhoog komen.
 
Als je ‘opruimt’ zal je zien dat alles veranderd. Dat je inderdaad ineens dat op je pad krijgt wat je zo graag wilde maar ook dat je je anders voelt, krachtiger, sterker, wat uiteraard ook zijn invloed op het Veld en dus jouw leefwereld heeft.
 
Dus eerst de kelder opruimen voor je er nieuwe spullen inzet…
 
Liefs <3
Yvette
 
Als je hulp kunt gebruiken op jouw pad van zelfontwikkeling en/of spirituele coaching zoekt, dan sluit je aan bij mijn community www.patreon.com/yvetterooding